Inici Nani Navarro Amor entre cadiretes Galeria Bloc Botiga Regala-rt Contacte

SUPERMERCATS A POLÒNIA: Dime cómo te sientes y te diré qué super eres.

A la meva nova ciutat, hi ha quatre classes de supermercats:

  1. Els dels rics
  2. Els dels intel.lectuals.
  3. Els dels buscavides
  4. Els dels losers

Al costat de casa tinc cada dia l´opció d´anar-hi a qualsevol dels quatre, tot depèn del meu estat d´ànim.

1. El que em queda més a prop, és el dels LOSERS. Es diu NETTO, i si t´aixeques enfonsat, és el lloc idoni per a) enfonsar-te encara més, o b) animar-te amb la pena dels altres. El pitjor moment és sense dubte el de la cua. No només perquè les caixeres siguin totalment ineficients i això fa que pagar es converteixi en invertir el triple de temps que has trigat en fer la compra, sinó perquè degut a això, la fila de LOSERS s´aglutina i es pot visualitzar el drama en el seu conjunt. Són gent polonesa on la seva dieta es basa en cerveses barates (són el producte estrella del NETTO), pà a llesques que congelen fins que s´acaba, i tabac. Així que les cares són d´autèntica desnutrició. És difícil determinar l´edat, perquè la mala vida els fa semblar més grans. Després te´ls trobes pel carrer completament torts, i penses… NETTO.

2. BUSCAVIDES: En aquest sector tenim al BIEDRONKA. Una cadena prou gran d´origen portuguès comparable amb el LIDL, però  una mica més sofisticat (per l´ordre, bàsicament). Aquí és una mica a veure què trobo.  De vegades hi ha pernil, fuets i altre delicatessen, per això em sorprèn veure polonesos comprant. Sense gaire poder adquisitiu, anem tots a l´oportunitat. És l´esglaó amunt dels que un dia varen ser losers o l´esglaó abaix dels que un dia varen ser rics.

3. CLASSE MITJANA-ALTA: Parlem del CARREFOUR. Si en moments de desesperació sento que no trobo res, com per exemple, aigua destil·lada,  un colador, o tonyina, doncs entro al Carrefour i em sento com acollida, com benvinguda, com acceptada. Si a més li posem l´espai de descans i lectura, et sents directament com si estiguessis en un SPA del consum. Els productes són més cars, i això és nota en la gent que hi compra, més standeritzat.

4. PIOTR I PAWEL: Bé, això és lo más de lo más dels supermercats. El luxe fet súper. En moments de depressió total, que qualsevol excés és justificat només pel fet de mimar-te una mica, he d´anar al Piotr i Pawel. Aquí només hi ha pijos, però no m´importa, perquè és l´unic lloc a Polònia on trobo VICHI CATALÀ!!!

Avui he tingut un dia Carrefour. A veure com m´aixecaré demà.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.