Biografia

EL MEU CURRICULUM ARTÍSTIC

www.facebook.com/NaniNavarroArtista

2014

 • Exposició individual al Museu d´Art Jueu (Girona) ” Desordres en equilibri” (Maig)
 • Exposició col.lectiva DEARTE MADRID (Abril-Maig)
 • Exposició individual al Museu d´Art de Plock (Polònia), ” Cap capullo, tot flors”- De l´12 de gener al 15 de Febrer

2013

 • Exposició col.lectiva a la Galeria Aragó 232 (Barcelona)- De l´1 de desembre al 15 de Gener.
 • Exposició i projecció del curtmetratge de l´Amor entre Cadiretes a la Galeria MARCS (Barcelona)
 • Exposició individual al Muzeum Kamienica Orsettich de Jaroslaw (Polònia)- de l´1 de Setembre al 20 de Novembre.
 • Obra seleccionada com a imatge per al Premi del Concurs Literari de la Universitat de Barcelona (Secció de Filologia Eslava)
 • Projecció de la IV part de l´Amor entre Cadiretes a la Serendipity Gallery (BERLIN) i a la Galeria Okreg Warszawski (VARSÒVIA)
 • Seleccionada per l´Exposició Col.lectiva “MASDEARTE” A Medinaceli, Sòria, per segon any consecutiu.
 • Donació del Cartell 20 anys BARCELONA OLÍMPICA a l ´Institut Cervantes de Varsovia (Polònia)

2012

 • Seleccionada per la Plataforma d´Artistes TALENTYART com l´artista escollida del mes de Novembre, amb l´obra de l Amor entre Cadiretes III part.
 • Seleccionada com artista representant l´Estat espanyol a l´Exposició Internacional a Varsovia Miedzynarodowa Konferencja Artystyczna Idkart Trading II.
 • Exposició Individual “Cap capullo, tot Flors” a la Galeria Marcs, Barcelona.- De l´15 d´Octubre al 1 de Març.
 • Presentacicó del curtmetratge de l´Amor entre Cadiretes IV al Cinema Truffaut de Girona.
 • ESTRENA a TOKYO i a KYOTO (Japó) de la IV part del curtmetratge de l´Amor entre Cadiretes a les Galeries HAUS i a la Galería FTFTFTFT.
 • PREMI DE LA FIEC (Federació Internacional d´Entitats Catalanes) al cartell representatiu del DIA INTERNACIONAL DE LA CATALUNYA EXTERIOR, anteriorment guardonat a Antòni Tàpies, entre d ´altres.
 • Presentació del Cartell 20 anys Barcelona Olímpica a la Llibreria Elite (Varsovia), dins del cicle de conferències sobre el canvi urbanísitic de la Barcelona Olímpica.
 • Seleccionada per participar a l´exposició col.lectiva MASDEARTE a Medinaceli, Sòria.
 • Projecció de la III part del curtmetratge de l´Amor entre Cadiretes a la Galeria Sienna (Varsovia).

2011

 • Exposició fotogràfica “PERITO MORENO ON THE ROCKS” a la Galeria Sienna (Varsovia).
 • Projecció de la III part del curtmetratge de l´Amor entre Cadiretes  al Cinema Truffaut (Girona)
 • Exposició Individual i Estrena del curtmetratge de l´Amor entre Cadiretes III a la Galeria L´amor Fou de Brussel.les, Bélgica.

ALTRES:

 • Premio Europeo Cultura e Cilvita, Nuevas Firmas de Arte Contemporaneo (Roma, Italia).
 • Seleccionada per participar al cataleg anual d´artistes de Badalona.
 • Diferents exposicions individuals i col.lectives a Badalona i Barcelona.

ELS MEUS INICIS, LA MEVA INFANTESA

Vaig començar a pintar a la tendra edat de 20 anys. Motivada per un innat sentiment de creativitat que es va anar intensificant en els meus anys de post-adolescència, ubico el meu despertar al color en les meves primeres memòries escolars, quan, amb escollida consciència, barrejava amb cura el verd amb el vermell i el blanc, sense saber que, en realitat, era la bandera italiana.

Malgrat la meva manifesta inclinació pel gust a la combinació dels colors, al llarg de la meva infància i adolescència, el meu talent no va ser prou rellevant com per a ser advertit per cap dels meus mestres plàstics ni familiars.

Contràriament va passar amb la música, que, empesa per cert gust aristòcrata de la meva mare, em vaig iniciar als estudis de piano des d´una edat prompte demostrant gran talent en aquesta disciplina.

En la meva quotidianitat setmanal hi figuraven dues hores setmanals de piano i solfeig amb una mestre que complia amb exacta pulcritud el calendari gregorià: Es vivia l´any 1984, any dels meus set anys, any dels seus 84 anys.

Sempre he tingut desagradables sensacions pel que respecta a la pròpia sonoritat del piano. Tot el contrari em succeeix amb el violí, instrument que estudio i toco des de fa cinc anys amb devoció.

LES PRIMERES EXPOSICIONS


Vaig fer la meva primera exposició de pintura l´any 1997, en un bar del barri propietat d´un ciutadà d´origen pakistaní . Pels possibles dubtes, no era un kebab.

Propi del meu caràcter emprenedor, vaig inaugurar la meva primera exposició 3 mesos després d´haver-me comprat les meves primeres teles i els meus primers olis.

De les poques obres que encara conservo, s´hi poden observar certes ditades anònimes marcades per la tendresa de la pintura dels primers dies de ser exposada.

Per a aquells seguidors de la meva obra i personalitat que amb esperit romàntic vulgueu reviure els meus primers moments artístics, es convenient saber que, el bar del pakistaní, ja no existeix.

En un acte d´humilitat, cal reconèixer que el bar va tancar uns pocs mesos més tard de la meva inauguració; com també cal esmentar que en aquells moments la meva exposició ja no estava en actiu.

Amb injustes probabilitats, sempre m´he sentit en part responsable del fracàs d´aquell negoci. Clar que, si no hagués estat així, avui en dia no hi reposaria la casa del té, beguda tan popular a Badalona…

Vaig continuar pintant amb intensitat al llarg dels següents 4 anys, aconseguint diversos èxits reconeguts. El més rellevant és el Premi de Joves Pintors d´Art Contemporani a Roma.

També vaig exposar en alguns centres de renom de la ciutat així com figurar en diverses publicacions pròpies del sector.

ESTUDIS PARAL·LELS
Tot semblava anar lent però segur, fins que als 23 anys vaig gaudir d´una beca a Sant Petersburg (Rússia) per completar els meus estudis universitaris. Després de Rússia va venir Polònia, i finalment, em vaig llicenciar en Filologia Eslava per la Universitat de Barcelona.

Amb l´objectiu d´acumular experiències per seguir trobant la inspiració, vaig suspendre qualsevol activitat pictòrica per centrar-me en el coneixement teòric intel·lectual i vivencial.

La meva formació en les Belles Arts és netament autodidacta. Confluir tots els meus coneixements humanístics en la pintura ha dotat de gran sentit la meva obra. No controlo la tècnica del dibuix i, en certa manera, tinc poc interès en dominar-la. Amb un traç que neix naturalment torçat i imperfecte, assumeixo amb dignitat les meves carències pel que fa a un dibuix que demana rigor i exactitud. Propi del meu caràcter impacient i impulsiu, la meva pintura és viva, enginyosa i espontània.

ACTUALMENT
Pinto perquè m´encanta pintar. Quan una idea nova em sorgeix, experimento sensacions d´impaciència, d´emoció, potser també de felicitat. El meu pensament crea constantment i necessito expressar-ho.

ACOMIADAMENT
Escric aquestes línies des de Varsòvia, en una tarda plujosa i humida pròpia del mes de setembre.

A l´espera de tornar a Barcelona

Mentre penso en el dia que aquest text figuri a la vikipèdia.

Nani Navarro

Els comentaris estan tancats.